Stichting Toerisme en Recreatie presenteert zich

Het nieuwe platform stichting Toerisme en Recreatie Gemeente Sint Anthonis is geboren
Op 16 maart heeft de nieuwe stichting Toerisme en Recreatie Gemeente Sint Anthonis haar plannen gepresenteerd bij De Heksenboom. Ruim 20 ondernemers/organisaties hebben zich verenigd in dit nieuwe toeristisch-recreatieve platform en zijn bereid zich in te zetten om de gemeente en haar toeristisch potentieel spreekwoordelijk ´op de toeristische kaart te gaan zetten’.

“Natuurlijk Sint Anthonis”
De bijeenkomst werd geopend door voorzitter Wouter Bollen die verheugd aankondigde dat een nieuw platform was geboren, genaamd ‘Natuurlijk Sint Anthonis’. Om dit te vieren werden de genodigden getrakteerd op beschuit met muisjes. Daarna werd het kersverse logo van het nieuwe platform gepresenteerd (zie rechtsboven): ‘Natuurlijk Sint Anthonis, beleef gastvrijheid in de Brabantse Peel’.

Ambitie
De stichting heeft als ambitie geformuleerd: “Sint Anthonis is een gastvrije, veelzijdige, kunstzinnige en (voor alle doelgroepen) toegankelijke hotspot in de regio Land van Cuijk, een levendige gemeente waar ‘het goed toeven is’ en waar toeristisch-recreatieve-culturele ondernemers prettig en, daar waar wenselijk/mogelijk, in gezamenlijkheid kunnen & willen ondernemen.“

Gidsprojecten
Tijdens de drukbezochte bijeenkomst werd de totstandkoming van het uitvoeringsprogramma toegelicht door platform coördinator Sandra Reusen. Op basis van het onderscheidende vermogen van de gemeente en de dromen die de diverse platformleden hadden t.a.v. het (verder ontwikkelen van het) toeristisch-recreatieve product is een 6-tal gidsprojecten geformuleerd, waaronder tal van deelprojecten hangen. Te denken valt aan het fysiek aanbrengen van Brabantse welkomstteksten bij de entree van de kernen, de ontwikkeling van kunstarrangementen en een permanente atelierroute, de ontwikkeling van een pakket aan nieuwe fiets/wandelroutes, het meeliften op elkaars promotiemiddelen en de Sint Anthonis-academie. Kijk verder voor het uitvoeringsprogramma.

Geen woorden, maar daden
Tijdens het interactieve gedeelte van de avond werden diverse partijen uitgenodigd om samen te werken aan de realisatie van een passende entree van Sint Anthonis, een opknapbeurt voor de grote rotonde. Deze entree is alles behalve gastvrij of uitnodigend, een doorn in het oog bij velen. De Kunstkring, in de persoon van voorzitter Wilfred Folkeringa, had een goed idee om hier een kunstwerk te realiseren passend bij het DNA van de gemeente. SWO, gemeente en RBT worden erbij betrokken om dit project verder handen en voeten te geven. De avond werd afgesloten met een gezamenlijke toost op het nieuwe platform.

Meer informatie:
Miriam v/d Broek, secretaris Stichting Toerisme en Recreatie Gemeente Sint Anthonis
recreatieplatformsintanthonis@gmail.com
06-50203978

Bijlagen:
Perspresentatie
UitvoeringsprogrammaMeer nieuws van SWO

Nominatie voor SWO Samenwerkende ondernemers gemeente Sint Anthonis

Lees meer
Gezond Ondernemen, SWO 5 juni 2018!

Het belang van gezond bewegen, ademen en eten; voor jezelf en je werknemers

Lees meer
De beste wensen voor een succesvol en gezond 2018!!

Voor de Leden van de SWO organiseert ondernemend Sint Anthonis de nieuwsjaar receptie 2018, op 11 januari bij "T Stamhuus" te Sint Anthonis. Aanvang 20:00

Lees meer
Naar het archief van SWO