1e toegankelijkheidssticker in Oploo

De eerste toegankelijkheidssticker in Oploo

Prettig winkelen voor iedereen. Marc Ermens Fietsen wil het altijd beter voor zijn klanten en aarzelde dan ook niet toen hij hoorde dat het ook voor een winkel mogelijk is een gratis schouw te krijgen door het Platform Gehandicapten te Sint Anthonis.

Twee leden van de commissie Bereikbaarheid, Toegankelijkheid, Bruikbaarheid en uitgankelijkheid (BTBu) van het platform hebben op afspraak de winkel bezocht en bekeken.

Waar tijdens een dergelijke schouw vooral naar wordt gekeken is hoe mensen met een beperking de winkel zullen ervaren. Gekeken wordt o.a. naar de bereikbaarheid met openbaar vervoer of auto en parkeergelegenheid. Naar de toegankelijkheid: hoe bereik je de ingang, zijn er hindernissen, is er voldoende breedte voor rolstoelen. Naar de bruikbaarheid: kan ik bij de kassa komen met een rolstoel, is er voldoende ruimte e.d. en naar de uitgankelijkheid: kan ik er snel uit in geval van nood.

Aangenaam verrast waren de twee commissieleden want Marc en Miranda hebben het goed voor elkaar. Een ruim opgezette winkel waar ook mensen met een beperking goed terecht kunnen.

De leden van de commissie BTBu konden Marc en Miranda een mooi schouwrapport overhandigen met slechts enkele suggesties voor in de toekomst. De winkel voldoet helemaal aan de eisen en soms zelfs meer. Zij plaatsten dan ook graag de Toegankelijkheidssticker bij de ingang van de fietswinkel.

Meer nieuws van SWO

Nominatie voor SWO Samenwerkende ondernemers gemeente Sint Anthonis

Lees meer
Gezond Ondernemen, SWO 5 juni 2018!

Het belang van gezond bewegen, ademen en eten; voor jezelf en je werknemers

Lees meer
De beste wensen voor een succesvol en gezond 2018!!

Voor de Leden van de SWO organiseert ondernemend Sint Anthonis de nieuwsjaar receptie 2018, op 11 januari bij "T Stamhuus" te Sint Anthonis. Aanvang 20:00

Lees meer
Naar het archief van SWO