Op uitnodiging van de SWO togen we vrijdagavond 8 september naar Wanroij

Op uitnodiging van de SWO togen we afgelopen vrijdagavond naar Wanroij. Voorafgaand aan de feestavond was er een educatief programma over EV (=elektrisch vervoer). Dat elektrisch rijden de toekomst heeft dat wist ik wel, maar ik was toch positief verrast dat zoveel verschillende volledig elektrische auto’s en motoren bij elkaar gebracht waren. Er waren auto’s en motoren in diverse maten; van kleine tot heel exclusieve modellen. Er stond bijvoorbeeld zowel een BMW i3 als een i8 en het verschil is enorm. De BMW i8 was het topstuk en natuurlijk zou iedereen wel even de blits willen maken zo’n sportieve auto, maar goed dat dat niet toegestaan was.

EV 20170911BMW

In de overige aanwezige auto’s van de merken VW, BMW, Renault, Kia, Hyundai en Nissan mochten wel proefritjes gemaakt worden, daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Door het weer was er minder aandacht voor de motoren die binnen opgesteld stonden. Mari Jordans gaf ondanks het weer nog een demo op een elektrische motor.

EV 20170911Zero

Na het kijken en rijden volgde nog een theoretische toelichting door Gert-Jan Rongen (Electric Motorbikes, Sint Anthonis) over prestaties, techniek, verbruik, tanken en uiteraard ook over de fiscale voordelen van Elektrisch Vervoer.

Voor mij werd een ding heel duidelijk, elektrisch rijden is niet alleen al operationeel, maar ook al reëel en marktconform. Uiteraard zijn wij als gemeente erg blij met het door SWO genomen initiatief, want ook de gemeente heeft een stevige ambitie waar het gaat om het verduurzamen van onze samenleving. Elektrisch vervoer is daarin een belangrijke opgave. Kortom; een prima initiatief van de SWO en ik verwacht dat menigeen nu toch aan een eigen oriëntatie op Elektrisch Vervoer gestart is.

door, Ingrid Voncken.

Meer nieuws van SWO

Nominatie voor SWO Samenwerkende ondernemers gemeente Sint Anthonis

Lees meer
Gezond Ondernemen, SWO 5 juni 2018!

Het belang van gezond bewegen, ademen en eten; voor jezelf en je werknemers

Lees meer
De beste wensen voor een succesvol en gezond 2018!!

Voor de Leden van de SWO organiseert ondernemend Sint Anthonis de nieuwsjaar receptie 2018, op 11 januari bij "T Stamhuus" te Sint Anthonis. Aanvang 20:00

Lees meer
Naar het archief van SWO